#4 Video is en wordt alleen maar belangrijker

Als je dan een vorm moet kiezen om je kwalitatieve content in te verpakken, kies dan voor video. Al jaren staat het op de trendlijsten en nog steeds wordt het maar mondjesmaat ingezet als basisinstrument. Om verschillende redenen. Ook ik merk dat het een drempel heeft met gedoe. Die mag nu echt genomen worden, want de video wordt steeds meer gewaardeerd. Ook voor B2B. 

Het Finse bedrijf Vilpe heeft daarin mijn hart gestolen. Zij gaan als B2B-bedrijf met een ogenschijnlijk saai product viral op TikTok door hele persoonlijke content te delen waar vooral de mensen achter het bedrijf centraal staan. Dus zij laten zichzelf zien met video waarmee ze enorm veel fans aan zich binden, meer dan 100K inmiddels. Dat zullen niet allemaal directe kopers zijn, maar de interactie zorgt dat het bereik wereldwijd alleen maar groter wordt. Zichtbaarheid, autoriteit en vooral menselijkheid heb je nodig om klanten en nieuwe medewerkers aan te trekken.

(Short form) video maakt het steeds makkelijker om te laten zien wat de mores is in een bedrijf. Dus ga met je video aan op je telefoon in gesprek met je collega’s en experimenteer er op los. Het hoeft niet perfect te zijn. Gary Vee (die ondernemer met rockster status) is een goed voorbeeld. Het social team van Microsoft doet het ook goed op Tiktok. Het hoeft dus niet altijd de manager te zijn om gezicht te geven aan een merk. Durf die video's ook te delen op Linkedin, daar doet video het ook steeds beter.  

Een trend die je in 2023 ook al zag en zeker groter zal worden in 2024 is de podcast/vodcast inzetten als manier om kwalitatieve content te genereren. Deze long form video past goed op Youtube (de één na grootste zoekmachine) of op je site. De vodcast kun je vervolgens opknippen in korte quotes die je weer kan gebruiken op de socials (de zoekmachines van de jongere generatie). Live presentaties kun je in z’n geheel delen en ook opknippen voor de socials. Ondernemer (en autorteit) Steven van Belleghem doet dat slim op Tiktok en Linkedin

Het hoeft geen Hollywood productie te zijn. Het hoeft dus ook niet zo duur te zijn. Het gaat om de inhoud en de persoonlijkheid die je deelt. Stap dus over het perfectionisme en de schroom voor de camera heen en ga spelen.

PS. de afbeelding van deze blog is gemaakt met Dall E. Niet echt top vind ik.

Vorige
Vorige

#5 Ga samenwerken met Sales, Support en andere afdelingen

Volgende
Volgende

#3 Kwalitatieve content geven, geven, geven